Bel ons op 033 – 253 25 02

Shopping Bag ( 0 )

Winkelmand is leeg

adidas Gazelle

adidas Gazelle

De adidas Gazelle is een van de meest iconische sneakermodellen van adidas en misschien wel onder alle sneakermodellen ooit gemaakt. Het was een van de eerste modellen dat een grote bijdrage leverde aan de verschuiving van sport naar fashion binnen de sneaker branche.

adidas gazelle: van sport naar fashion

In 1986 werd adidas onbedoeld geholpen door Hip Hop band Run DMC. Hun spontane commercieel partnerschap kwam tot stand door een populair nummer van deze eighties band waar adidas in voor kwam. De bandleden maakten de adidas sneaker onderdeel van hun optredens en hiermee werd de weg vrijgemaakt om sneakers op een volledig nieuwe manier en aan een volledig nieuwe doelgroep te verkopen. De fusie tussen sport en mode was een feit en adidas was het eerste merk dat vol op deze nieuwe markt dook met onder andere de Gazelle. Het model was hier uitermate geschikt voor en kwam tegemoet aan de veranderende behoeften van de consument. Meer en meer mensen gingen sneakers dragen voor dagelijkse activiteiten en niet langer alleen tijdens het sporten.

Een van de meest aansprekende kenmerken van de adidas Gazelle is dat dit model verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren, materialen en speciale edities. Niet alleen de kleuren, maar ook de unieke zolen, hiel-caps, tongen, veterogen patronen maken de varianten eindeloos. Deze eigenschappen maken het veel gemakkelijker om een unieke look te creëren en betekent dat ze ook niet beperkt tot bepaalde stijlen.

Eenvoud is, net als veel andere adidas Originals sneakers, een belangrijk kenmerk van dit model en het is zeker een van de kwaliteiten die ervoor hebben gezorgd dat de Gazelle een tijdloos model is geworden. Tot laat in de jaren zeventig was het een van de meest populaire sneakers om in te sporten en nu is het een van de meest prominente fashion sneakers. Uiteraard zijn vele verschillende soorten adidas Gazelle in onze webshop verkrijgbaar. Voor 20:00 uur op werkdagen besteld, is de volgende dag geleverd.