Bel ons op 033 – 253 25 02

Shopping Bag ( 0 )

Winkelmand is leeg

adidas Tubular

Bij de adidas Tubular sneakers wordt het beste uit het verleden en de nieuwste technologie gecombineerd. Bij het ontwerp van deze trendy sneaker heeft adidas de originele Tubular uit 1993 als uitgangspunt gebruikt en hem verbeterd met de nieuwste technologieën. Werden adidas sneakers meestal gekenmerkt door de 3 strepen op de zijkant, bij de adidas Tubular zijn de strepen niet meer zichtbaar. Wel hebben de sneakers een echte adidas look.

adidas Tubular geïnspireerd door autobanden

Het ontwerp van deze sneaker is gebaseerd op een autoband en voor inspiratie werd zelfs gekeken naar de lucht loze banden die in de Dakar rally werden gebruikt. Voor de productie van deze racebanden, werd gemaakt van verschillende soorten schuim. Dit zorgde voor vernieuwende technieken bij de productie van de Tubular om te komen tot een comfortabele, schokabsorberende en vooral ook lichte sneaker. Dit wist adidas te vangen in een combinatie van sport en stijl, gemixt met klassieke en moderne designelementen.

Door het gebruik van die nieuwe technieken en de overduidelijke sportieve elementen, lijkt het wel alsof adidas met de adidas Tubular vooral een sportieve sneaker op de markt wilde brengen, maar het model is eigenlijk bedoeld als een lifestyle sneaker. Voor adidas is het model een doorslaand succes gebleken en de Tubular lijn kent inmiddels vele varianten waarvan het einde van de reeks nog lang niet in zicht is.  

De adidas Tubular; een stijlstatement

Een grappig detail van de adidas Tubular is dat de technologie van de speciale EVA zool afgeleid van de technologie van een autoband. De dual-denisity zool geeft een schokabsorberend effect waardoor de gewrichten van bijvoorbeeld jouw enkels worden ontzien. 
Inmiddels is de adidas Tubular er in diverse kleuren en materialen. Bij The Athlete's Foot vind je een selectie van de beste uitvoeringen van deze gave sneaker. Of je nou op zoek bent naar een stoere heren Tubular, een subtiele dames Tubular of een schattige baby Tubular... je vindt jouw favoriet bij The Athlete's Foot.