• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

adidas Superstar: eens hot, altijd hot!

Wij zijn (niet eens stiekem) ontzettend fan van de adidas Superstar. Wit, zwart, zwart met wit, wit met zwart, gekleurd, metallic, leer, suède.. het maakt ons eigenlijk niet eens zoveel uit. En wij zijn niet de enige, want alleen al in 2015 gingen er ruim 15 miljoen Superstars over de toonbank. Hebben we het dus nog niet eens over 2016.

De comeback van de adidas Superstar

De adidas Superstar is nu al een aantal jaren bezig met zijn grote comeback, de sneakers zijn al sinds 1970 op de markt en populairder dan ooit. Destijds was het de eerste lage basketbal sneaker en inmiddels is dit succesmodel een echt icoon geworden. Ga maar eens op zoek naar een sneakerliefhebber die dit model niet in zijn collectie heeft. Die ga je niet vinden, oke..misschien een enkeling, maar die zou je ont-zet-tend blij maken met een paartje Superstars!

Wat maakt de Superstar nou zo bijzonder? Nou.., wellicht het feit dat de schoen al best oud is, maar nog wel steeds trouw is aan de originele stijl en vorm. De karakteristieke en kenmerkende shell-toe is nog net zo stijlvol als 40 jaar geleden. Ook aan de strepen op de zijkant is ook weinig veranderd. Het enige wat steeds anders is, is de kleur van de schoen, shell-toe, veters & details.

Via sporters naar muzikanten naar iedereen

De adidas Superstar doet zijn naam ook eer aan want bij meteen bij de lancering was basketbal prof Kareem Abdul-Jabbar een van de grote fans van het model. Nog geen jaar later liep meer dan de helft van de NBA-spelers op de adidas Superstar. Sterker nog, in de begin jaren ’70 liep maar liefst 75% van de NBA speler op Superstar.

Ook rapgroep RUN-DMC. droeg deze sneakers in de jaren tachtig en schreven zelfs een nummer over dit succesmodel. Deze rappers droegen de Superstar zonder veters en met de tong omhoog zoals ze er ook op straat bij liepen en zorgden hiermee voor een enorme boost in sales voor adidas. Het weglaten van de veters was vooral een statement: gevangenen in de USA mochten wel schoenen aan, maar hun veters moesten eruit gehaald worden om zelfmoorden te voorkomen.Het sneakermerk bracht op zijn beurt een special edition op de markt met de logische naam Superstar RUN-DMC. De adidas Superstar zorgde voor een revolutie want het was ook een van de eerste sneakers die massaal op straat gedragen werd. Toen een van de leden van RUN-DMC in 2002 werd vermoord legden familie, vrienden en fans als eerbetoon Superstars op de stoep van de muziekstudio.

Na sporters en muzikanten begonnen ook skaters, b-boys en studenten de Superstar te dragen. Zij begonnen ook met het gebruik van platte veters in plaats van ‘normale’ veters, waardoor de sneaker weer een andere uitstraling kreeg.

De adidas Superstar is er voor iedereen

Kortom, de Superstar werd door iedereen omarmd! Tegenwoordig heb je hem in allerlei verschillende uitvoeringen en uiteraard voor zowel mannen, vrouwen als kids. Niet alleen de witte uitvoering met zwarte strepen is populair, maar je ziet ook zwarte, compleet witte en met de Pharell Williams collectie uit 2016 voegde adidas in een keer alle kleuren van de regenboog toe.

Meer blogs