• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis afhalen in de winkel
  • Gratis retourneren

Een echt icoon: Air Max 1

De Nike Air Max 1 is weer terug bij The Athlete’s Foot! En daar zijn we heel erg blij mee want de AM1 is eigenlijk de meest iconische AM ever! Dé Air Max waar het allemaal mee is begonnen..

In 1987 werd de AM1 gelanceerd als allereerste sneaker met een zichtbare air unit, wat als revolutionair werd gezien. Het ontwerp van Nike desinger Tinker Hatfield werd gebaseerd op het Franse Centre Pompidou. Je kent het vast wel, dat museum waarbij allerlei gekleurde pijpen rondom lopen. Elke soort pijp (denk aan water, stroom, etc.) een ander kleurtje waardoor je alle essentiele elementen zichtbaar ziet aan de buitenkant. En dat was exact het idee van Tinker; alle elementen zichtbaar maken, inclusief die air unit. Een perfect idee wat ons betreft, want sindsdien is de Air Max 1 al in zóveel verschillende kleuren, materialen en uitvoeringen verschenen dat we deze sneaker absoluut op nummer 1 plaatsen!

 
 

Ben jij ook zo iemand die minimaal 1 paar Air Max 1 sneakers in z’n kast heeft staan? Snappen we best, want naar het feit dat het een icoon is lopen ze gewoon ook nog eens heel erg fijn! En ook handig voor de fashionista’s onder ons; zijn silhouet is perfect te combineren met een sportieve, zakelijke, casual, party of trendy outfit. Dat maakt de AM1 meteen een ideale sneaker om naar allerlei gelegenheden aan te trekken. Want of je nou op een festival bent, een lange schooldag voor de boeg hebt of naar je werk moet..de Nike Air Max 1 kun je eigenlijk altijd wel dragen. Yee!

Meer blogs