• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

Het verhaal van Lacoste

Het welbekende iconic krokodilletje, kennen we geheid allemaal; sinds 1933 is Lacoste al aan de weg aan het timmeren. Maar waar komt het eigenlijk vandaan en hoe is het logo tot stand gekomen?

Destijds is het bedrijf van Franse komaf opgericht door vrienden René Lacoste en Andre Giller. René was in de jaren 20 een beroemde tennisser, waar ook eigenlijk het idee vandaan komt om het merk te beginnen. De tennisoutfits van het verleden waren niet heel comfy. Ze bestonden kortweg uit lange broeken, witte hemden met lange mouwen en dasjes. Niet echt over nagedacht dus. Tot Lacoste op een dag oog in oog kwam met een tegenstander, die verscheen in een polo. Meteen bracht dit Lacoste op ideeën en zo heeft hij toen een hele reeks aan polo’s laten maken. Binnen no time verschenen alle tennissers in dit makkelijke kledingstuk, waarna Lacoste hierop inspeelde door het symbool van zijn bijnaam (Le Crocodille) te borduren op zijn polo’s; het krokodilletje.

Le Crocodile

Eens kwam Lacoste een kapitein tegen in Boston, waar hij was voor een tenniswedstrijd. De kapitein had een koffer bij zich van krokodillenleer, waar Lacoste erg over onder de indruk was. A la minute heeft hij toen een deal gesloten met zijn toenmalige trainer; indien hij de wedstrijd zou winnen, zou hij evenals de kapitein een koffer mogen bemachtigen van krokodillenleer. Echter heeft Lacoste de wedstrijd verloren, wel heeft hij zijn bijnaam te danken aan deze happening. Al zijn vrienden begonnen hem vanaf dat moment ‘’Le Crocodille’’ te noemen, waarna deze krokodilletjes dus ook begonnen te verschijnen op de polo’s die hij liet maken. Jaren lang is Lacoste deze shirts gaan drukken voor vrienden en kennissen om hem heen. Tot hij op een dag een eigenaar van een breifabriek leerde kennen. Samen hebben ze toen besloten om het product te commercialiseren. En zo doende, is de eerste Lacoste polo de markt opgekomen in 1933, inclusief het groene krokodilletje op de borst.

Voorheen was Lacoste bekend onder de naam La Chemise Lacoste. Later is deze naam ingekort en gewijzigd naar Lacoste. Naast sneakers ontwerpt en produceert het bedrijf ook kleding, parfum en brillen & zonnebrillen.

Zelf vind ik het merk veelzijdig. De polo’s zorgen voor een classy look, terwijl je ook een heel dope swaggy outfit kunt creëren door bijvoorbeeld de laatste collab Supreme x Lacoste te combineren met de regular white Lacoste sneakers. Deze sneakers kunnen overigens ook prima voor de ultieme vintage look, gecombineerd met de trui van je papa of in ieder geval je meest oversized trui :)

Anyways, met Lacoste is er veel mogelijk en zelf vind ik het echt wat hebben. Wil jij shinen met het krokodillenlogo aan de voeten? Shop dan hier jouw Lacostes, maak de gekste outfit combinaties en deel ze met ons!

Meer blogs