• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

Top 10 tips/tricks voor je sneakers

Als echt sneakerlover kun jij vast wel een aantal tips gebruiken. Ik verzamelde 10 tips die onmisbaar zijn voor elke sneakerfreak!

1. Wil je ervoor zorgen dat je sneakers niet verkleuren? Leg ze dan NOOIT in de zon als je ze niet aan trekt… Wanneer je je sneakers op de grond in je kamer zet en er komt zon door je raam heb je grote kans dat je sneakers gaan verkleuren. Wit wordt geel, rood wordt roze, zwart wordt grijs..Dat is wel het laatste wat we willen. Zorg daarom voor een ruimte waar niet veel licht komt, of nog beter: stop ze terug in de originele doos of in een speciale schoenenkast. Dit staat niet alleen netjes, maar ook ziet het er super vet uit!

2. Vind jij het ook niet mooi als je broekspijp los op je sneaker ligt? Dan hebben wij de ideale oplossing voor jou: De pinroll, je broekt sluit aan op je been en zorgt ervoor dat je sneaker extra opvalt! Weet jij niet hoe je zo’n pinroll maakt? Check dan dit filmpje even!

3. Niet is vetter dan je eigen sneakerkamer. Maarja, hoe presenteer je je sneakers dan op een vette manier? Ga je voor de sneakerkast, heb je planken waarom je je collectie hebt neergezet? Of laat je een supertoffe schoenenbox maken, helemaal in de stijl van jouw favoriete merk? Hier vind je een lijst met de beste opbergtips!

4. Verliezen jouw sneakers hun vorm doordat je ze niet elke dag aan hebt? Daar hebben wij geen last meer van door de zogenaamde ‘Shoetree’ of schoenenspanner. Deze zijn in verschillende varianten te koop en zorgen ervoor dat je sneakers hun vorm behouden doordat hij opgevuld wordt door dit handige product. Je kunt hem kopen bij de schoenenmaker. Heb je nou heeeeel veel sneakers en is dit een duur grapje? Je kunt bij de Ikea plastic variant kopen die slecht 1 euro zijn. Wil je echt een mooie houten variant dan kom je al snel op 10+ euro per paar uit maar als je je verzameling in het zicht hebt staan is dit wel een supermooie oplossing natuurlijk.

5. Vieze sneakers, tja daar heeft iedereen een hekel aan. Ken je dat moment dat je je eerste vlek op je nieuwste sneakers ontdekt? Een grote hel, al zeg ik het zelf… Maar hier is een oplossing voor!! Zorg ervoor dat je sneakers ingesprayd zijn met Crep. Deze impregneerspray, deze zorgt ervoor dat vlekken van je sneakers makkelijk te verwijderen zijn! Heb je schoenen van volledig leer? Gebruik dan lichtvochtige doekjes om je sneakers te cleanen! Je veters kun je weer heel goed wit krijgen door ze in een BH zakje mee te wassen met de witte was.

6. Herken je dat moment dat je ’s ochtends denkt: ‘welke sokken moet ik aan met mijn vooraf bedachte outfit? Dont worry! Sokken mogen alle kleuren van de regenboog bevatten! Juist doen!! Wil je jouw look helemaal af maken? Draag dan je sokken hoog opgetrokken met leuke figuurtjes en maak een pinroll. Je maakt er jouw vrienden, collega's of willekeurige omstanders ongetwijfeld vrolijk mee! Halve sokken zijn ook echt een must, zeker in de lente en zomer. Wil je een cleane look? Draag dan halve sokjes, of nog beter sneakersocks!

7. De Jogger en sneaker combo. In 2016 heeft deze look een hype gecreëerd. De joggingspakken van Nike, adidas en PUMA zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In 2017 gaat dit niet anders worden. Sneakers onder een jogging pant kunnen zorgen voor een sportieve look en het zit ook nog eens superlekker. Chillen maar!

8. Wil je tijdens bijvoorbeeld een trouwfeest, jubileum of de verjaardag van een familielid in een nette outfit verschijnen maar wil je het niet té netjes maken? Draag dan je sneakers onder je pak! Kan tegenwoordig gewoon! Heb jij een pantalon aan die aansluit aan de onderkant? Dan passen jouw sneakers hier prima onder! Ook als je een pantalon hebt die wijder is bij de pijpen? No problem, rol de pijp subtiel op en trek een hoge sok aan. Hieronder passen jouw sneakers prima! Maar maak het niet te gek, trek onder je pak effen sneakers aan. Het liefst helemaal witte of zwarte sneakers.

9. Veters strikken, iedereen kan het. Maar niet iedereen kan het goed. Heb jij een hekel aan scheve veters? Probeer dan deze trick. Normaal gesproken is de eerste stap voor het veterstrikken: de veters kruisen en één veter één keer onder de ander door te doen. TIP: doe dit niet één keer maar twee keer en trek je veter aan. Hij zit nu strak tegen de tong aan, en is het makkelijk de lusjes te maken. Maak van je linkerveter een lus, haal de rechter achterlangs en duw de rechter veter van voor naar achter door het gemaakte gat. Trek de lusjes aan en je veter zit helemaal recht!

10. Ken je dat? Je trekt na de winter je Converse All Star uit de lucht en de lucht die eruit komt is niet te verdragen? Er zijn verschillende manieren om de stank uit je favo sneakers te halen! Zo kun je er een koffiepad in stoppen, een ongebruikte wel te verstaan. De filter van de koffiebad zorgt ervoor dat het vocht uit je sneaker trekt waardoor de stank ook verdwijnt. Ook is in de vriezer een vreemde oplossing maar hij werkt echt! Bacteriën zorgen voor stank, maar door de extreme temperatuur overleven zij deze tip niet. Dus heb je stink sneakers? Gooi ze in de diepvries (stop ze wel in een zak), dan ruiken je sneakers morgen weer fris en fruitig. Wacht even met het aantrekken van je vers uit de diepvries getrokken sneakers. Tenminste, als je geen koude voeten wilt ;-)

Meer blogs