• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

Sneakers for champions

Deze week begon de grootste voetbalcompetitie van Europa weer. Eindelijk weer een hele avond de beste spelers van Europa –hangend op de bank- aan het werk zien in de Champions League. Als voetballiefhebber kijk ik ieder weekend naar het spel dat geen spelletje meer is, maar van jongs af aan een cultuur. Noem het een rode draad door een leven dat draait om sport. Je ziet de spelers elk weekend live of in samenvattingen presteren met aan hun voeten de nieuwste Nike Mercurial, evoPOWER, adidas NEMEZIZ en ga zo maar door.

Bij het aanschaffen van een voetbalschoen laten we ons bewust of onbewust beïnvloeden door campagnes die draaien om Messi, Cristiano Ronaldo of Zlatan Ibrahimovic. Grote kans dat ook jij je voetbalschoenen hebt gekocht, omdat ‘hij’ die ook heeft, maar ooit gedacht je sneakerkeuze te baseren op die van de profs? Ze worden er weinig mee gespot, want volgens de sponsordeals moeten op bijna alle afbeeldingen de door het merk gesponsorde schoenen te zien zijn (de voetbalschoenen dus). Weten op welke voetbalschoenen spelers lopen is dus één, maar welke sneakers zij dragen is helemaal een vraag waarop velen geen antwoord zullen hebben. Dus wat doe je dan, dan speur je het internet af opzoek naar een antwoord op deze vraag.

Zlatan Ibrahimovic
Dat Zlatan geen contract heeft bij een van de grote sportmerken zorgt ervoor dat hij alles kan dragen wat hij wil. Dus ook buiten het voetbalveld. Uit zijn hersteltrainingen blijkt dat hij Nike en adidas runners vaak afwisselt, maar dat zijn natuurlijk nog geen sneakers. Overigens draagt hij vaker runners in zijn vrije tijd. Zover te achterhalen is natuurlijk. Toch is er een sneaker die duidelijk gespot is aan de voeten van Zlatan. Niet de nieuwste maar wel de lichtgewicht adidas Yeezy 350 Boost Low met sokachtig bovenwerk. Als Zlatan dus sneakers draagt, draagt hij ze het liefst zo sportief mogelijk.

Cristiano Ronaldo
Wie aan CR7 denkt, denkt aan Nike. Het is dan ook niet vreemd, dat als Cristiano on the go is, hij Nike sneakers draagt. Ook hij draagt sportieve sneakers met de Nike Air Huarache Run Ultra, maar dat is natuurlijk geen exclusieve sneaker want deze wereldster valt graag op. Een sneaker die daar voor zorgt, is de Golden Air Max 97. Misschien zou je deze sneaker niet snel dragen, maar zeg nu zelf hij is wel echt heel vet.

Lionel Messi
Waar Cristiano en Zlatan ervan houden richting de running sneaker te gaan, kiest Lionel voor wat klassiekere sneakers. Hij kiest er bijvoorbeeld voor bij een sneaker te blijven die regelrecht uit de tenniswereld komt. Het door Stan Smith ontworpen model met basic afwerkingen, die zijn naam dragen.

Meer blogs