Wat te doen op Koningsdag?

Koningsdag is voor vele een van de leukste feestdagen van het jaar. Bijna iedereen is vrij en gaat wel wat leuks doen op deze dag met familie of vrienden. Denk hierbij aan het bezoeken van de kleedjesmarkt, festivals, livemuziek en nog véél meer! Wij geven jullie onze top 5 van activiteiten die te doen zijn op Koningsdag. Zit jouw activiteit er tussen? ;-)

1. Het bezoeken van een festival

Deze activiteit is redelijk voor de hand liggend. Veel jongeren zijn gek op festivals en bezoeken deze dan ook regelmatig. Voor vele staat het bezoeken van een festival gedurende Koningsdag dus ook op de planning. Er worden door het hele land festivals georganiseerd om gezamenlijk te kunnen feesten en proosten op de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Wij delen hieronder onze festival top 3:

538Koningsdag
Dit festival vindt dit jaar plaats in Breda en wordt georganiseerd door radiozender 538. Voor het 538Koningsdag festival wordt een heel leger aan artiesten ingezet, denk hierbij aan: Hardwell, Armin van Buuren, Kraantje Pappie, Nielson, DI-RECT en ga zo maar door. Voor dit festival heb je wel een toegangskaartje nodig dus vergeet deze niet te bestellen!

Kingsland Festival
Kingsland Festival vindt plaats rondom en in de RAI in Amsterdam. Dit is een out & indoor festival, wat het festival ideaal maakt, ongeacht de weersomstandigheden. Er zullen dit jaar maar liefst 4 out & indoor stages zijn die goed gevuld zullen worden met grote namen. De headliners voor dit festival zijn: Hardwell, Lost Frequencies & Sunnery James. Ook voor dit festival zal je van tevoren kaartjes moeten bestellen. Dus wees er snel bij!

The Life I Live Festival
Het The Life I Live Festival is een festival dat plaats vindt in Den Haag. Dit festival is op koningsdag en nacht met meerdere podia door de stad heen. Het festival heeft in totaal acht buitenpodia en is één van de grootste festivals op Koningsdag. De line-up voor dit festival is daarom ook enorm en bestaat onder andere uit: Kraantje Pappie, Roxeanne Hazes, Pete Philly, Tim Knol en vele andere. Het mooie van dit festival is dat de toegang gratis is.

2. Het bezoeken van de kleedjesmarkt

De kleedjesmarkt, ook wel bekend als de vrijmarkt, is een van de bekendste tradities van Koningsdag. In de meeste steden en dorpen kunnen zonder vergunning door mensen (vaak kinderen) hun oude spullen worden verkocht. Veel mensen gaan opzoek naar dat ene pareltje waar ze al lange tijd naar op zoek zijn. De meeste kleedjesmarkten vinden in de ochtend plaats, dit is dus een ideale activiteit om je Koningsdag mee te beginnen.

3. Het bezoeken van kleinere live podia

In bijna elke stad of elk dorp worden op koningsdag activiteiten georganiseerd. In veel dorpen of steden zullen lokale of minder bekende bands en/of DJ’s optreden. Vaak zijn deze optredens gratis of voor een klein bedrag te bezoeken wat het gemakkelijk maakt om er samen met vrienden of familie heen te gaan.

4. Activiteiten met vrienden of familie

Koningsdag is voor vele een vrije dag en dus dé ideale gelegenheid om gezamenlijk een activiteit te organiseren. Lekker thuis met vrienden of familie barbecueën of spelletjes spelen, met de buurt een feest organiseren, gezellig een middagje het water op met een boot, een sloep huren voor in de grachten, er kan zoveel gedaan worden om extra te genieten van de verjaardag van onze koning. Het is dan alleen nog hopen op mooi weer. Fingers crossed!

5. Uitslapen na Koningsnacht

Sommige zullen al goed uitpakken gedurende Konigsnacht. Voor deze feestbeesten begint de kleedjesmarkt in ieder geval te vroeg dus deze wordt zeker overgeslagen. In de loop van de ochtend/de begin van de middag zullen deze feestbeesten rustig aan wakker worden en zich klaar maken voor wat Koningsdag ze zal gaan brengen. Hopelijk kan koningsnacht nog worden overtroffen maar in ieder geval maken ze er een feestje van.

Er zijn dus genoeg manieren om de verjaardag van onze koning te vieren gedurende Koningsdag. Laten we met z’n alle hopen dat het lekker weer zal zijn dit jaar zodat alle activiteiten door kunnen gaan. We hebben er zin in!

Meer blogs