Bel ons op 033 – 253 25 02

Shopping Bag ( 0 )

Winkelmand is leeg

Première Tuintje in mijn hart

Maandag 27 februari – Tuschinski Amsterdam – première Tuintje in mijn hart.

De makers van 'Verliefd op Ibiza' en 'Toscaanse Bruiloft' komen weer met een nieuwe Nederlandse film: Tuintje in mijn Hart! De film gaat over twee broers die elkaar al heel lang niet meer hebben gesproken. Tot nu, want hun moeder roept elk familielid op om naar haar pension te komen. Als ze eenmaal bij elkaar zijn, is de sfeer al gespannen en gaat het helemaal fout...
Rond de rode loper verzamelen de persfotograferen, de showprogramma’s van Nederland en de schrijvende pers om alle Nederlandse filmsterren te kunnen spreken over hun bijdrage aan Tuintje in mijn hart.

Als alle fleurig geklede gasten een plaats hebben genomen in de imposante bioscoop start de avond met O-Dog. O-dog is de broer van Typhoon, entertainer, maker van de soundtrack van de film, en host van de avond. O-Dog praat veel, praat snel en lacht heel veel tussendoor.
De film speelt zich af in Suriname, waar Axel (Leo Alkemade )en Virgil (Edwin Jonker) opgroeiden. Sinds Axel naar Nederland is vertrokken hebben zij geen contact meer. Tot nu toe, want hun moeder (Beppie Melissen) roept ieder lid van de familie bij elkaar in haar Surinaamse pension omdat ze van de Loekoevrouw te horen heeft gekregen dat ze niet lang meer te leven heeft.

De toch al gespannen sfeer wordt er niet beter op, als Axel en Virgil tijdens het welkomstdiner gelijk ruzie krijgen en Axels dochter Wonnie (Pip Pellens), die stage loopt in Paramaribo, ook zwanger blijkt te zijn.
Axel wil eigenlijk direct terug naar Nederland maar strandt ergens diep in de jungle bij de indianen. Zijn vrouw Victoria (Fockeline Ouwerkerk) gaat samen met zijn broer Virgil op pad om hem te zoeken. Dit wordt een groot drama en zij eindigen bij een resort aan, waar de zus van Victoria (Sanne Vogel) Surinaamse vrouwen wil laten afvallen. Alleen de eigenaar van dit resort (Sergio IJssel) kan haar waarderen, tot frustratie van zijn eigen vrouw (Sanne Langelaar), mede omdat hij liever prins Carnaval in Breda wil worden dan in het resort een toekomst met zijn vrouw op te bouwen.
De chaos is compleet als de zoektocht van Mariano (Juvat Westendorp) en Winnie naar de vader van Wonnie’s kind maar niet wordt gevonden. De familievete een hoogtepunt bereikt als er goud in het spel blijkt te zijn, Axel door de oude Indiaan (Jorgen Rayman) op het juiste pad wordt gezet, terwijl zijn broer Virgil en zijn vrouw een wel erg tropisch avontuur beleven diep in de jungle.
Tuintje in mijn Hart is een avontuurlijke, emotionele en romantische rollercoaster in een land waar het lijkt of iedereen gek wordt door de hete Surinaamse zon…

Na de film worden alle castleden en de belangrijkste crewleden een voor een op het podium geroepen en bedankt voor hun bijdrage. De super enthousiaste O-Dog praat ook dit programma aan elkaar en de complete cast sluit af met ‘Tuintje in mijn hart’ – de titelsong van de film.

   

Na afloop staat in de foyer de photobooth. Hierin kun je een Tuintje-foto laten maken! Je krijgt direct een printje mee en je kunt hem naar jezelf mailen of direct op je social media kanalen delen. Uiteraard worden er Surinaamse hapjes geserveerd en drinkt iedereen gezellig een drankje aan de bar. Al met al een drukke gezellige bedoening!