Bel ons op 033 – 253 25 02

Shopping Bag ( 0 )

Winkelmand is leeg

Welke schoenmaat sneakers heb je nodig?

Online sneakers kopen is makkelijk, snel en je hebt oneindig veel keus. Achter je laptop/tablet/telefoon bestel je ’s avonds de vetste sneakers en die heb je de volgende dag al in huis. Vol verwachting wacht je de postbode op en met bonkend hart open je de doos. Tadaa, daar zijn je nieuwe sneakers!  Trots als een pauw trek je ze direct aan, maar dan…: te groot, te klein, hij zit niet lekker.  Aaargh! Wat een nachtmerrie! Teleurgesteld moet je toch besluiten om ze (gelukkig gratis) retour te sturen. 

De juiste schoenmaat kiezen is voor het grootste deel bepalend voor het draagcomfort van jouw sneakers. Er is niets vervelender dan een supertof paar sneakers die net een halve maat te klein is. Naast zere voeten kunnen te kleine sneakers ook blaren, likdoorn, kapotte hielen en ingegroeide nagels veroorzaken. Dat wil je dus niet! Maar ook te grote sneakers zit je niet op te wachten. Behalve dat het eruit ziet alsof je clownschoenen draagt is het ook irritant dat je eruit slipt of ingedeukte neuzen hebt omdat er veel te veel ruimte over is voor jouw tenen.
Wij snappen dat het soms lastig is om de juiste schoenmaat sneakers uit te zoeken als je online shopt. No worries, wij gaan je helpen bij het uitzoeken van de juiste maat.

Meet jouw voeten

Trek sokken aan die je normaal ook aantrekt als je jouw favoriete sneakers draagt. Meet jouw voeten in de middag, want ’s avonds zullen ze iets meer gezwollen zijn waardoor je al snel zomaar 1 centimeter meer voet kan hebben.

Stap 1: Plak een wit A4’tje op de grond
Stap 2: Ga rechtop op een hard ondergrond staan en zet je hak tegen een muur.
Stap 3: Vraag of iemand jouw voet met potlood om wil trekken. Doe dit voor beide voeten, want soms is je ene voet groter/kleiner dan de andere
Stap 4: Pak een liniaal en meet de afstand van de hiel tot de grote teen.
Stap 5: Kijk in de maattabel bij het juiste merk en bepaald welke schoenmaat sneakers jij nodig hebt.

Let op; The Athlete’s Foot kan niet garanderen dat je op deze manier 100% de juiste maat sneakers uitkiest. Dit hangt ook af van andere factoren, zoals de breedte van je voeten, afwijkingen aan voeten, een hoge of lage wreef, etc. Mochten schoenen heel erg breed of juist heel smal vallen wordt dit voor zover mogelijk bij het artikel in de omschrijving aangegeven.

Heb je alsnog een verkeerde schoenmaat uitgekozen? Geen probleem, je kunt jouw bestellen gratis retour sturenen alsnog de juiste schoenmaat sneakers uitzoeken.

De juiste schoenmaat sneakers voor kinderen

Voor jezelf de juiste schoenmaat kiezen is al belangrijk, maar de juiste schoenmaat sneakers voor jouw zoon of dochter is misschien nog wel veel belangrijker! 
The Athlete’s Foot raadt je aan om jouw kind pas echte sneakers aan te trekken als hij/zij gaat lopen. Daarvoor kun je zachte sneakertjes aantrekken of kruipschoenen zoals de adidas Cribs.
Te kleine schoenen bemoeilijken te groei van de voeten van jouw kind omdat de voetspieren dan te weinig ruimte krijgen. Te grote schoenen zijn ook niet goed, want die geven bijna geen steun.
 
We krijgen regelmatig de vraag hoe je kunt zien of schoenen te klein zijn. Dit is vrij lastig te bepalen omdat de meeste kinderen dit niet (goed) aan kunnen geven als dit het geval is. 
Daarom hebben wij 4 tips:
- Controleer de voetjes regelmatig op rode plekjes. Rode plekken kunnen duiden op te kleine schoenen voor jouw kind
- Is het lastig om de schoenen aan- en uit te trekken? Dit kan duiden op te kleine schoenen.
- Haal de binnenzool van de sneaker er eens uit en houd die naast de voeten van jouw kindje. Idealiter zou er aan de voor- en achterkant een halve centimeter over moeten blijven. Als die kleiner is is het slim om grotere schoenen aan te schaffen.
De laatste tip betreft het opmeten van de voeten van jouw kindje. Doe dit op de manier zoals hierboven beschreven. Let op; voor het beste draagcomfort raden wij aan om een halve centimeter op te tellen bij de gemeten aantal centimeters. Zo weet je zeker dat je niet te krap hebt gemeten en kun je de juiste schoenmaat sneakers kopen.