Bel ons op 033 – 253 25 02

Shopping Bag ( 0 )

Winkelmand is leeg

Wij houden van facts! De leukste zijn natuurlijk sneakerfacts ;-) Weetjes over merken, schoenen, ontwerpers, releases, noem maar op. Er zijn vast nog wel weetjes waarvan jij nog niet op de hoogte was.
Daarom maken we in 2017 een sneakerfact lijst die we elke week aanvullen met een nieuwe facts.

Heb jij zelf een leuke fact-aanvulling? Mail dan jouw sneakerfacts o.v.v. TAF Sneakerfacts naar klantenservice@theathletesfoot.nl

1. Logo Nike voor $35
Carolyn Davidson, een grafisch design student van de Portland State University ontwierp het logo in 1971. Ze kreeg oorspronkelijk 35 dollar voor deze 'swoosh'. In 1983 gaf Nike haar aandelen en een diamanten Swoosh ring.

2. De Air Max 95 = menselijk lichaam
Designer Sergio Lozano baseerde de Nike Air Max 95 op het menselijk lichaam:

De mid-sole = de wervelkolom
De panels = de spieren
De veters 'loops' = de ribben
Het mesh = de huid

3. De Stan Smith heette niet altijd Stan Smith
Begin jaren '60 lanceerde adidas z'n allereerste tennis sneaker. In 1965 werd dit model naar Robber Haillet vernoemd. Toen Haillet met pensioen ging, ging adidas op zoek naar een vervanger. Donald Dell, een Amerikaanse tennis manager gaf Stan Smith als suggestie. In 1971 werd het model hernoemd naar de 'adidas Stan Smith'. In eerste instantie kon adidas niet besluiten of ze het model nou wel of niet moesten hernoemend, waardoor er in de periode 1973 - 1978 sneakers werden gemaakt met Stan Smith's portret en het woord 'Haillet' erboven. In 1987 werd 'Haillet' geschrapt en stond er daadwerkelijk 'endorsed by Stan Smith' op.

Image result for stan smith Robert Haillet

4. (..)
5. (..)