Bel ons op 033 – 253 25 02

Shopping Bag ( 0 )

Winkelmand is leeg

Stinkende sneakers Part II

Stinkende sneakers Part II

5x tips & trics om jouw sneakers weer de oude te krijgen!

Eerder is er al eens een blog verschenen waarin Bart jullie de meest handige tips & trics heeft gegeven omtrent het schoon krijgen van jouw kicks. Zelf heb ik nog een aantal andere trics uitgezocht, welke ik dolgraag met jullie wil delen:

1. Ontsmettende alcohol
Nee, ik heb het niet over de biertjes of wijntjes die je achterover gooit in de kroeg. Alcohol die je gebruikt om wondjes mee te ontsmetten, schijnt ook perfect te werken om jouw sneakers op te frissen! Ik zou zeggen dompel een aantal wattenbolletjes onder de alcohol en wrijf dit uit over de binnenzolen. Dit zal ervoor zorgen dat de oorzaak van de niet zo aangename lucht wordt uitgedroogd. Ook zijn je kicks snel weer droog, de alcohol verdampt snel.

2. Talkpoeder
Ik denk dat we allen wel op de hoogte zijn van het feit dat talkpoeder vocht absorbeert. Ideaal om een talkpoeder te strooien in je sneakers om ze vervolgens een nachtje te laten intrekken. De dag erop zal je naast droge schoenen ook een geurloos exemplaar aantreffen. Nog een andere tip: zweten jouw voeten snel in sneakers? Smeer de binnenkant in met talkpoeder, of smeer je voeten ermee in. Dit zal ervoor zorgen dat je voeten minder snel zweten.

3. Lavendel
Lavendel is erg goed in het bestrijden van nare geuren. Helemaal niet gek dus dat veel luchtverfrissers hiernaar ruiken. Lavendel in jouw sneakers zal dan ook echt een wonder verrichten, nog beter in combinatie met een paar blaadjes salie. Doe dit in de buitenlucht en houdt ook de schoenen buiten gedurende dit proces, zodat de frisse lucht meehelpt met het doden van bacteriën.

4. Citrusschillen
In love met citrusvruchten? Cool, sneakers namelijk ook. Citroen-, sinaasappel- of grapefruitschillen; gooi ze niet weg! Deze schillen absorberen geuren en geven tegelijkertijd een lekkere aangename geur af. Stop om de dag een nieuwe schil in jouw kicks en houdt dit een paar dagen aan. Je shoes zullen weer de oude zijn.

5. Kattenbakvulling
Gek, maar waar. Kattenbakvulling neutraliseert geuren, en zo dus ook de geuren in jouw sneakers. Ik zou ze niet los in je schoenen gooien, stop het in een dun sokje of een panty. Laat het wederom een nachtje zijn werk doen en de dag erop zijn ze fresher dan fresh.

Zelf heb ik het ook geprobeerd toen ik afgelopen week op het punt stond om citrusschillen weg te gooien. Ik heb de tip in gebruik genomen en zoals verwacht; een top resultaat !

Ik hoop dat ook jij wat kunt met deze tips & trics en ben ook zeker benieuwd naar de ervaringen! Deel ze met ons via Instagram (#TAFclean) wanneer jij één van bovenstaande experimentjes hebt uitgevoerd :)