Bel ons op 033 – 253 25 02

Shopping Bag ( 0 )

Winkelmand is leeg

Naar 3.7 km hoogte op sneakersThierry


El Teide, Tenerife. Een van de Canarische eilanden. Ontstaan op een van de grootste vulkanen ter wereld, En een rijke historie. Met zijn 3.7 kilometer hoogte in het de grootste vulkaan van Europa en op 2 na grootste vulkaan van de wereld. Vergelijkbaar met 37 voetbalvelden achter elkaar en dan de hoogte in, z’n 12.5 keer de Eiffel toren op elkaar en bijna 58 keer het empire state building groot, hoog dus. Wat is hier zo speciaal aan zul je denken? Ik ga omhoog, te voet, op sneakers.

Wie ben ik?
Ik zal mij zelf eerst even voorstellen, mijn naam is Thierry. Ik ben 22 jaar en sneakerfreak. Sinds een jaar assistent bedrijfsleider bij The Athlete’s Foot Nieuwegein. Deeltijd student en gek op sport.

Mijn uitdaging
Sinds een aantal jaar kom ik geregeld op Tenerife om mijn zus te bezoeken die daar woont. Het eerste wat mij opviel (niet over het hoofd te zien) was de schoonheid van de vulkaan El Teide met z’n grove uiterlijke en puntachtige rotsten en geweldig uitzicht vanaf heel het eiland. Sinds dag 1 dat ik er kom heb ik gezegd dat ik naar boven wil, dit kan wel met de kabel baan tot bepaalde hoogte maar dit had geen uitdaging. Ik wil omhoog. Te voet, op mijn sneakers. En dit ga ik volgende week dan eindelijk doen.

Tja, en dan.. het idee, de motivatie en de droom is er. Maar hoe ga je zo iets doen? 0.0 ervaring en geen idee hoe zoiets in z’n werk gaat. Ik ben gaan lezen en gaan kijken, naar verhalen van andere en informatie websites. Tientallen al dan niet honderd sites doorgelezen beseffend dat dit niet zomaar een idee was wat je even doet. Toen ik las dat hij in de lijst met 16 gevaarlijkste vulkanen staat dacht ik toch wel even waar ben ik aan begonnen, maar maakte de uitdaging alleen maar groter! Hier lees je verder over de gevaren van de vulkaan.

Teide año 2011.jpg
Foto: wikipedia

Op zoek naar tips
Tips, tips, tips dat was het gene wat ik nodig had. Voor de normale lopers zoals ik is het een klim van ruim 7 uur in een lucht die steeds ijler en ijler wordt met steile beklimmingen.
Ik begin op z’n 2700 meter hoogte omdat het anders een dagen plan wordt, tot op dit punt is het nog redelijk vlak terrein met weinig uitdaging. Vanaf dit punt begint ook het eerste gedeelte wandelaars pad, het is ook niet mogelijk om met auto of bus vanaf hier veder te gaan. Het eerste uur lopen zal het makkelijkste afgaan, hier stijg je tot ongeveer 3000 meter hoogte. Vanaf hier begint de echte uitdaging. Met stukken waar je moet zigzaggen omdat het anders te steil gaat worden en kans op uitglijden groot is. Met veder steile ‘paden’ op vulkanisch steen, scherpe rotsen en moeilijk begaanbare routes. Door de laatste uitbarsting in 1909 is het terrein rondom de vulkaan veranderd, waardoor hij moeilijker begaanbaar is. Buiten de uitdaging zal het uitzicht en de omgeving geweldig mooi zijn. 

Op zoek naar de ultieme sneakers voor een beklimming
Scherpe rotsen, hard terrein en een klim van ruim 7 uur vergt wat van je schoenen. Goede wandel schoenen worden aanbevolen door vele, maarja mijn uitdaging? Juist, op sneakers omhoog! Dat werd dus ook nog een zoektocht, welke sneakers zijn geschikt voor z’n klusje. Na even nadenken kwamen mijn gedachten maar op één paar schoenen uit: stevig, warm (het kan behoorlijk koud worden op z’n hoogte), heerlijk om lang op te lopen en kunnen wel tegen een stootje. De NIKE Air Max 90 Sneaker boots. Dat moet hem gaan worden. M’n verdere uitrusting en voorbereiding op het eiland kun je lezen/zien in m’n volgende blog/vlog die ik zal maken tijdens de klim en ervoor!

NIke-SneakerBoot-2015-Mens-Collection-Air-Max-90-Profile.jpg NIke-SneakerBoot-2015-Mens-Collection-Air-Max-90-Detail 2.jpg NIke-SneakerBoot-2015-Mens-Collection-Air-Max-90-Detail 3.jpg

Ik ga nog even veder met voorbereiden op een onvergetelijke klim, tot de volgende blog!

Greetz Thierry
Sport with style