Iconic New Balance 574

New Balance staat al jaren in de top 3 hardloopmerken wereldwijd. Wij plaatsten hem vorig jaar ook in de top 10 meest iconische sneakers en dat is natuurlijk niet voor niks. De New Balance 574, het topmodel van New Balance, is echter niet perse een running schoen. De sneaker is een echte retro topper die je eindeloos kunt combineren. De New Balance 574 is inmiddels al in vele kleuren, materialen en patronen verschenen. Toch blijft deze sneaker iconisch! Zeker in de grijze uitvoering voor dames en heren. De New Balance 574 werd gecreëerd in 1988, met een grote N op de zijkant en van suède en mesh gemaakt. Waar merken als adidas & Nike hun sneakers echt een naam geven, geeft New Balance hun sneaker nummers. Strategisch, want er zit uiteraard wel een idee achter. Voor het nummer op de linkerkant geldt: hoe hoger het nummer, hoe meer technologie. De twee cijfers op de rechterkant geven de graad van stabiliteit, flexibiliteit en demping aan. De 574 focust zich op stabiliteit en snelheid en heeft dankzij zijn unieke ontwerp, een rijke materiaalkeuze en technologie een plekje in ons hart verovert. De New Balance 574 sneaker is uitgevoerd met een ENCAP zool. De grote logo's aan de zijkant maken dat deze sneakers echte eye-catcher zijn EN ze nemen je terug naar de jaren 80.

Een tijdloos ontwerp, los van alle trends. En toch is de Classic 574 ‘’op eigen houtje’’ erin geslaagd om uit te groeien tot populairste en meest verkochte New Balance-model aller tijden. Dertig jaar na zijn introductie brengen we de schoen opnieuw uit: ICONIC 574, in het grijs én bijna een exacte replica van het originele ontwerp uit 1988. In één oogopslag herken je het klassieke silhouet; strak, veelzijdig & stijlvol.

Combineer je suf

Grijs is natuurlijk de perfecte kleur om eindeloos mee te combineren. Skinny jeans, boyfriend jeans, legging, maillot, zomers jurkje...je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt er wel grijze sneakers bij bedenken. Voor deze look combineren we een donkerblauwe legging met roze top en oversized vestje. Met 3 simpele elementen (plus natuurlijk die iconische New Balance 574 sneakers) heb je een sportieve look. Vervang de legging door een skinny jeans en je hebt een compleet andere look die je naar je werk of school aan kunt trekken.

Voor heren kun je ook met 3 simpele elementen een sportieve look maken; een jogging met strakkere rand rondom je enkels (yes, zo komen je sneakers perfect uit!), een stoer en/of basic t-shirt en sportief vestje. Uiteraard ook te vervangen door een (oversized) sweater met retro print of logo. Ook voor heren geldt; vervang de jogging door een jeans en je hebt een compleet andere look.

Meer blogs