Nike Air VaporMax Plus

De Nike Air VaporMax Plus is geïnspireerd op het verleden, maar ontworpen voor de toekomst. Deze vernieuwing is een knipoog naar de supertechnische Air Max Plus uit 1998 met de zwevende kooi, het gewatteerde bovenwerk en het haklogo. Dankzij de revolutionaire VaporMax Air technologie is de schoen helemaal eigentijds. De kleuren obsidian, laser orange en indigo storm zijn natuurlijk super-opvallend. En heb je de zwevende kooi rond de voet gezien? Die komt rechtstreeks van het oorspronkelijk design uit 1998. We love it!

Baanbrekende demping

De Air VaporMax symboliseert een nieuw innovatietijdperk voor Nike. Nike’s ontwerpers herstructureerden de Air Unit en maakte die rechtstreeks vast aan het bovenwerk. "Dat was de grootste uitdaging", zegt Tom Minami, Senior Footwear Designer. "Zonder midden- of inlegzool ervaar je de Air op een volledig nieuwe manier." Het doel van de voorgaande Air Max modellen was om zo veel mogelijk Air in de zool te stoppen, maar bij de VaporMax ligt de focus juist op het efficiënt gebruiken van Air. "Als je voet neerkomt, wordt elk zoolsegment in de Air unit geduwd, waardoor druk wordt opgebouwd", legt Elder uit. "Als je voet weer van de grond komt, komt die energie snel vrij. Zo creëer je veerkracht bij elke stap."

 
 

Er zat maar liefst 7 jaar tussen het eerste idee en de daadwerkelijke release, maar het was absoluut het wachten waard! Deze nieuwe aanpak zal Air — en Nike — voorgoed veranderen.

De Nike Air VaporMax Plus is verkrijgbaar bij The Athlete’s Foot in Alkmaar, Almelo, Assen, Den Haag, Den Helder, Eindhoven, Haarlem, Hengelo, Hoorn, Leeuwarden, Roosendaal en Utrecht Hoog Catharijne en in onze webshop.

Meer blogs