Sneakers in de muziek

Sneakers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse straatbeeld. Overal waar je kijkt, of dat nou op straat is, op social media of in videoclips: je komt vrijwel áltijd sneakers tegen. Waar we tot een paar jaar geleden nog maar de keuze hadden uit een paar verschillende modellen, kunnen we vandaag de dag kiezen uit de meest uitlopende kleuren, designs en prints.

Op de een of andere manier associëren we sneakers vaak met muziek. Rappers die de tofste sneakers dragen in hun clips en dansers die de vetste tricks doen op hun sneakers. Door de jaren heen is er een hoop muziek gemaakt dat is gebaseerd op sneakers en sneakermerken. Wij hebben een aantal sneaker-tracks voor je op een rijtje gezet. Ken jij ze allemaal? ;-)

Mac Miller – Nikes on my Feet

In de track ‘Nikes on my Feet’ rapt Mac Miller over zijn liefde voor Nike. The Nikes on his feet make his cypher complete. Oftewel: zonder Nikes aan zijn voeten voelt hij zich niet compleet. Zeg nou zelf, Nikes maken toch ook iedere look compleet?

Mack 10 – My Chucks

Mack 10 refereert in de track ‘My Chucks’ naar de Chuck Taylor All Star sneakers. Converse bestaat sinds 1908 en is sindsdien een van de meest populaire sneaker modellen ter wereld. Je sneakercollectie is namelijk niet niet compleet zonder een paar All Stars.

Rick Ross ft. Meek Mill & Swizz Beatz – Reebok Back

De track ‘Tupac Back’ kreeg een Reebok-remix kort nadat Swizz beatz het gezicht werd van de Reebok Classics-collectie. Om deze sneakercollectie nog meer kracht bij te zetten wist Swizz, Rick Ross en Meek Mill te strikken voor de ‘Reebok Back’ single.

Mike WiLL Made-It ft. Miley Cyrus, Wiz Khalifa & Juicy J – 23

De track ‘23’ zit vol met party-vibes en is een ode aan het dragen van Nike Air Jordans. De naam ‘23’ refereert uiteraard naar het rugnummer van Michael Jordan, voor wie de speciale Air Jordan collectie werd gecreëerd in het jaar 1984.

Nelly – Air Force Ones

Oneindige quotes, bijrollen van Torry Holt en Mannie Fresh en nog vééél meer zorgen ervoor dat deze track + de videoclip van Nelly onvergetelijk is. We denken dan ook dat dit één van de grootste sneakersongs is aller tijden!

The Pack – Vans

In 2006 werd het nummer ‘Vans’ van The Pack geclassificeerd als de nummer 5 van beste songs door het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. Het skatemerk Vans is sindsdien niet meer weg te denken in de hiphopindustrie en is vandaag de dag een van de meest populaire sneakermerken.

Run DMC – My adidas

Geproduceerd door Rick Rubin en uitgebracht op het klassieke Run DMC album ‘Raising Hell’ zag het nummer ‘My adidas’ letterlijk en figuurlijk zakelijk succes. Het nummer stond bovenaan de wereldhitlijsten wat voor het bekende trio genoeg was om officiele goedkeuring te krijgen van het welbekende 3-Stripes merk.

Meer blogs