TAFCREW Jessie

Toen ik net 16 was kwam ik voor het eerst in aanmerking met sneakers , ik ging werken bij onze concurrent en merkte gelijk dat het helemaal mijn ding was. Niet alleen vind ik het leuk om alles te weten over sneakers, ik vind het ook onwijs interessant wat sneakers voor andere betekenen. Het verbaast veel mensen hoe belangrijk sneakers kunnen zijn ongeacht ze duur of exclusief zijn. Het is natuurlijk maar net wat de gek er voor geeft, zelf heb ik niet heel veel exclusieve schoenen. Ik koop vaak sneakers die ik leuk vind, of ze nou exclusief zijn of niet.

Naam: Jessie Kesting
Leeftijd: 20
Woonplaats: Aalsmeer
Werk: The Athlete’s Foot in Hoofddorp
Job bij The Athlete’s Foot Hoofddorp: assistent manager
Het leukste om te doen bij The Athlete’s Foot vind ik: lekker cliché maar klanten tevreden de deur uit laten gaan. Het beheren van de social media binnen het bedrijf is wel mijn ding.
Omschrijf jouw stijl: skater met een snufje hipster.
Mijn allereerste paar sneakers ooit waren: Nike dunk SB.
Mijn favoriete merk(en): Vans! Soms draag ik wel adidas of Nike kleding.

Welke artiesten, bekende mensen volg je vanwege hun stijl: Geen, ik scrol wel eens door op Instagram, en het verbaast me echt hoeveel geld mensen aan bijvoorbeeld kleding uit geven. Een T-shirt van 1500 euro? Kun je veel beter sneakers van kopen denk ik dan.

Waar doe jij inspiratie op?
Eerlijk gezegd heb ik niet echt een ‘inspiratiebron’. Ik trek echt alleen aan wat ik leuk vind. Als ik iets zie wat ik leuk vind dan koop ik dat gewoon.

Welke sneaker musthave raad jij iedereen aan:
Als echt Vans fanaat vind ik natuurlijk dat een Black/White Old School niet kan missen in je sneaker collectie.

Hoeveel sneakers heb jij zelf in je collectie:
rond de 75 paar, maar dat kunnen er volgende week zo 77 zijn.

Welke sneakers staat er op jouw verlanglijstje:
Je heb van Vans afgelopen winter een North Face lijn gehad, ik vond ze heel gaaf maar heb ze uiteindelijk niet gekocht. Daar heb ik tot de dag van vandaag nog steeds spijt van! Gelukkig heeft mijn vriendin ze wel gekocht, jammer genoeg heeft zij een maat kleiner dan ik. Maar als echte sneaker liefhebber heb ik de kramp in me tenen er wel voor over.

Hoe vaak koop je nieuwe sneakers?
Dat verschilt enorm, soms koop ik er 3 in de maand de andere maand geen. Mijn moeder zegt regelmatig “heb je weer nieuwe schoenen?” 9/10 sneakers heb ik dan al een tijdje. Ik begrijp best dat het voor haar niet meer bij te houden is haha.

Je staat in de winkel en ziet elke dag veel toffe sneakers. We love sneakers, maar hoe zorg je ervoor dat je niet té veel sneakers koopt?
Ik ben onwijs kieskeurig ik vind vaak iets echt leuk of ik vind het helemaal niks. Ik kijk altijd kritisch naar een schoen, vind ik hem echt leuk? Dan pas koop ik een sneaker.

Hoe berg jij thuis je sneakers op? Onder de kapstok? Een speciale kast? Een kamer?
Ik heb in mijn slaapkamer zwevende planken aan de muur, daar staan ze netjes op een rijtje op. Verder staan er overal schoenen dozen (met schoenen er in) en schoenen op de vloer.

Welke sneakertrends voorspel jij voor 2018?
Vorig jaar was de Nike Air Max 2017 natuurlijk DE sneaker voor de meesten mensen, dit jaar wordt het de Nike Air Max 95/97. Ook hoop ik dat de Vans hype deze zomer een beetje blijft hangen, het blijft toch het leukste om je favoriete merk te verkopen.

Begin je de styling van jouw look met kleding of kies je je kleding uit bij je sneakers?
Vaak kleding toch wel, simpel weg omdat ik toch wel een paar schoenen heb die erbij passen.

Welke andere accessoires gebruik je om jouw look compleet te maken? (denk aan zonnebril, matching tas, sokken, cap, etc.)
Ik draag vaak een cap, en ik vind sieraden (armbanden en horloge) erg belangrijk. Je zult me niet snel zonder tegenkomen.

Dilemma’s, welke optie kies jij als je moet kiezen?

Air Max 90 / Air Max 1
Superstar / Stan Smith
Black / White
Air Max 2017 / Air Max zero
Vans Old Skool / Vans Sk8-Hi
PUMA / ASICS
Matching colored socks / basic black & white sneakersocks
Sneakers online kopen / sneaker instore kopen
Backpack / tas
Elke dag andere sneakers aan / meer dagen per week dezelfde sneakers aan

Meer blogs