Bel ons op 033 – 253 25 02

Shopping Bag ( 0 )

Winkelmand is leeg

Nike Huarache

In 1991 ontwierp Tinker Hartfield de allereerste Nike Huarache. Dat betekent dat deze schoen in 2016 zijn 25-jarig jubileum vierde. De Nike Huarache is een sneaker waarbij Hartfield terug wilde gaan naar de essentie van de schoen. Het was een van de vroegste voorbeelden waar Nike het model ontdeed van alle overbodige elementen en helemaal terugging naar de technische essentie van de sneaker. Dit betekende zelfs dat de swoosh op de zijkant van het model moest wijken. De door waterskiën geïnspireerde lichtgewicht schoen woog nog geen 270 gram, onder andere door de toepassing van materialen als neopreen.

Een lichtgewicht met goede ondersteuning. Optimaal comfort met zo min mogelijk materiaal. Dat is hem gelukt en vandaag de dag is de Nike Huarache niet meer weg te denken uit de Nike collectie. De schoen is ondertussen een echte klassieker geworden, maar wel een waar veel mensen eerst aan moest wennen. Dit kwam voornamelijk door de kooiconstructie op de hak. Deze heelstrap zorgt voor een perfecte pasvorm. Bij elke stap die je zet, vormt de sneaker zich naar jouw voet. Een sneaker die innovatie bij de sportschoen voorop heeft gezet. Een voorbeeld dat velen daarna hebben gevolgd.

Nike Huarache: revolutionair design zonder swoosh

Het design was zo anders dat het verhaal gaat dat Nike ernstige twijfels had of ze het model wel op de markt moest brengen. Maar een testverkoop tijdens de NYC marathon gaf zulke positieve feedback van de deelnemers dat Nike besloot de lancering van het model toch door te zetten.

De Nike Air Huarache werd een groot succes en ook latere modellen als de Air Mowabb en de Air Jordan VII hebben duidelijk zichtbare overeenkomsten met dit model. Alleen al in 1992 kwamen er meerdere varianten van het model op de markt, zoals de Nike Air Dynamic Flight, de Nike Air Challenge Huarache, de Nike Air Trainer Huarache en de Nike Air Huarache International.

Inmiddels is het model al zo’n 25 jaar een succes en Nike heeft door de jaren heen succesvol kunnen voortborduren op het succes van de Huarache waarbij elementen van de oude modellen worden gecombineerde met nieuw design en de nieuwste technieken.

Jouw eigen Nike Huarache

Sinds de allereerste Huarache heeft Nike deze sneaker verder ontwikkeld. Vandaag de dag is het een sneaker die voldoet aan de laatste modetrends. Dit komt mede door de opvallende kleurencombinaties en het feit dat je de Huarache geheel aan je persoonlijke stijl kunt aanpassen. Van lage tot hoge modellen, de keuze is oneindig. Niet alleen de perfecte sportschoen, maar ook een sneaker die goed te combineren is met je casual outfit. Een echt blijvertje, dat is deze Nike Huarache. Selecteer jouw maat, de juiste kleur en bestel ze makkelijk online. Indien je dit voor 17.00 uur doet, ervaar jij de volgende dag al het comfort van deze sneakers.