Bel ons op 033 – 253 25 02

Shopping Bag ( 0 )

Winkelmand is leeg

PUMA Suede

Puma Suede sneakers

PUMA Suede

Voor de eerste versie van de PUMA Suede gaan we terug naar het jaar 1968. Het merk kwam met een baanbrekend sneaker model op de markt met een dikke zool gecombineerd met stevig suède dat brak met gangbare materialen als canvas en leer. Bovendien zou dit model een stempel drukken op de sprong die de sneaker zou gaan maken naar de mode-industrie.

In 1968 was het model onderdeel van een van de meest herkenbare momenten in de Olympische geschiedenis. De 200m gouden en bronzen medaillewinnaars Tommie Smith en John Carlos stonden op blote voeten op het podium, na ontvangst van hun medailles toen het Amerikaanse volkslied werd gespeeld en zij hun wereldberoemde mensenrechten maakten. De derde persoon op het podium droeg de PUMA Suede, waarmee het model een plekje in een historisch moment kreeg.

PUMA Suede Clyde

In 1973 werd de Suede gedragen en gepromoot door basketbal legende Walt 'Clyde' Frazier. Een waar icoon zowel op het basketbalveld als erbuiten. De Suede werd een must-have voor iedereen die zich identificeerde met de wat rebelse maar wel stijlvolle Frazier.

Met de introductie van de 'Clyde', een variant op de Suède, werd Frazier de eerste basketballer ooit waar een schoen naar werd vernoemd en in één jaar tijd werden er ruim twee miljoen paar van verkocht. Het gerucht gaat zelfs dat Frazier er een paar voor zijn kat had laten maken.

De PUMA Suede is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest geliefde sneakers in de geschiedenis en PUMA heeft mede door dit model een naam weten te vestigen in de sneaker industrie met een dikke link naar fashion. Vooral in de jaren '90 en '00 groeide de populariteit van het model tot ongekende hoogten en was het een van de favoriete sneakers voor elk type individu.