Bel ons op 033 – 253 25 02

Shopping Bag ( 0 )

Winkelmand is leeg

Nike Sneakers

Artikel 1-24 van 142

per pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikel 1-24 van 142

per pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

 

 

Nike sneakers vind je op TheAthletesFoot.nl! Nike is een van de allergrootste sneaker producenten in de wereld met all time classic modellen als de Air Max en de Air Force in allerlei kleurencombinaties. Wist je dat de Nike Air Max 1 de allereerste Nike sneakers waren met een zichtbare air-unit? Dit design is daarna doorgevoerd bij o.a. de Nike Air Max 90, Nike Air Max Thea en Nike Air Max Lunar. Inmiddels is de collectie Nike sneakers ook uitgebreid met gave running sneakers als de Nike Rosherun en de Nike Free Run. Deze running sneakers is ontzettend populair onder zowel heren, dames als kinderen.

De geschiedenis van een groots (sneaker)merk

Bill Bowerman en Phil Knight richtten in 1962 het bedrijf ‘Blue Ribbon Sports’ op. In eerste instantie importeerden zij Onitsuka Tiger (later Asics) schoenen naar Amerika. Bill & Phil produceerden dus in het begin nog geen schoenen maar keken wel naar verbeterpunten voor de geïmporteerde schoenen. Ze lopen Jef Johnson en Steve Prefontaine tegen het lijf en zij spelen een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van het bedrijf en de ontwikkeling van Nike sneakers. Jef verkoopt schoenen bij diverse atletiekwedstrijden en Steve kruipt in de rol van ontwerper. Hij is zelf atleet en is de eerste die Nike sneakers draagt tijdens wedstrijden.

In 1978 veranderen ze de naam van het bedrijf in Nike, vernoemd naar de Griekse Godin van de overwinning. De swoosh, vandaag de dag ’s werelds meer herkenbare logo, werd in 1971 ontworpen.