dare to change: elke stap telt
Jaarlijks produceert de mode-industrie miljoenen schoenen en kledingstukken, zodat wij de nieuwste sneakers of die toffe sweater kunnen kopen.
Maar wat gebeurt er met deze items als we er (volgend jaar) weer klaar mee zijn? Diezelfde miljoenen geproduceerde schoenen en kledingstukken worden weggegooid.
Eh, we hoeven je vast niet te vertellen dat dit zijn tol eist op onze aardbol en de omgeving waarin we leven.

Bij The Athlete’s Foot geloven we dat het succes van ons (en elk ander) merk is gekoppeld aan de bescherming van onze planeet.
Daarom zetten we steeds meer stappen om onze footprint te minimaliseren en een betere wereld achter te laten voor de toekomstige generatie.

Eerlijk: we zijn zeker nog geen green company, maar de eerste stappen in de goede richting zijn gezet.
Dus, wat hebben we gedaan?

Samen met onze partner adidas lanceren we ons eerste circulaire initiatief in Europa zodat we de levensduur van elk product optimaal kunnen benutten.

Hoe? Lever gedragen kleding en schoenen in bij verschillende The Athlete’s Foot stores in Nederland en ontvang een voucher t.w.v. €10,- .
Die komt mooi van pas bij je volgende adidas aankoop in de winkel (vanaf €50,- of meer). De voucher is geldig van 14/09/2020 tot 04/10/2020.

Scroll naar beneden voor meer info!


Alle ingeleverde items geven we aan lokale partners die de kleding en schoenen hergebruiken, recyclen of doneren. Zo gaat er precies 0% naar de stortplaats!

Hier in Nederland werken we samen met FastFeetGrinded: een organisatie die een unieke recycling machine heeft ontwikkeld waarmee gedragen schoenen worden gescheiden en verpulverd.
Wat er overblijft? Pure grondstoffen waarmee een complete, circulaire schoen ontwikkeld wordt (nog in de testfase). Verder gebruiken ze de materialen voor voetbalvelden en buitenspeelplaatsen.
De kleding wordt uitgezocht en waar mogelijk aan een goed doel geschonken. De overige kleding wordt gerecycled. Zo dragen we samen met jou en FastFeetGrinded bij aan een betere wereld en economie.

Om een lang verhaal kort te maken: we zouden het te gek vinden als je ons helpt de cirkel rond te maken door gedragen kleding en sneakers een tweede leven te geven.

Enne, nog één ding. Binnenkort is het adidas’ Clean Classics Pack verkrijgbaar in onze stores. Dat zijn de all-time Classics die je kent, maar dan gemaakt met gerecyclede materialen.
Kom langs bij The Athlete’s Foot store bij jou in de buurt om deze ‘nieuwe’ Classics te checken: dezelfde look en design, maar met een betere toekomst voor jou en de schoen.

Do you dare to change with us?
Jouw verhaal, jouw footprint.


Dit jaar vervangen we onze drie adidas sneaker icons Superstar, Stan Smith en Continental 80 voor een vegan versie: Het doelbewuste, gecertificeerd vegan design van deze schoenen sluit gebruik van dierlijke producten volledig uit. De look & feel brengen een eerbetoon aan het verleden, maar de rest zet een stap in de richting van de toekomst.

Onze volgende stap