• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

Back to the Future

Sneakers ter waarde van 34.000 euro, ze strikken vanzelf en ze zijn gedragen door Cristiano Ronaldo, Tinie Tempah en Lil Yachty. Damn, wat een kicks. Onlangs is er een blog verschenen waarin 8x de duurste sneakers (*klik*) worden benoemd. Uiteraard heb ik de Back To The Future Nikes hierin ook benoemd en kort toegelicht. Toch vind ik het nodig om deze sneakers wat extra aandacht te geven, want ze zijn meer bijzonder dan ik dacht!

Ze werden gerockt door Marty McFly in Back To The Future II, vandaar ook de naam. Ondanks dat ik de film heb gezien, heb ik er niet bij stilgestaan. Tot ik random wat artikeltjes tegenkwam op het internet over deze gruwelijke kicks. Mooi wil ik ze niet per definitie noemen, maar ze zijn wel echt gruwelijk dope hoor.

Inmiddels zijn deze sneakers niet meer enkel te bewonderen bij het bekijken van de film. Nike heeft de zelfstrikkende schoen de markt op gebracht in 2015. Het allereerste paar, de ‘Hyperadapt 1.0’ is overhandigd aan Cristiano Ronaldo, die er meer dan happy mee is.

Hoe werkt het?

Als je voet in de sneaker zit, meet de zool hoe zwaar je bent en of je meer naar voren of achteren leunt. Het binnenwerk van de sneaker kan je vergelijken met een vishengel; de veter loopt rond een spoel en over een heleboel katrolletjes die ervoor zorgen dat de sneaker meer of minder strak gemaakt kan worden.

Aan de zijkant van de schoenen bevinden zich knopjes die je kunt gebruiken om de veters losser of vaster aan te trekken. Ook kan je de veters helemaal loskrijgen door één van de knopjes ingedrukt te houden. Naarmate je deze kicks vaker draagt, springen ze vanzelf in de juiste stand bij het aantrekken en hoef je ook niet meer te klungelen met knopjes.

Ook de lichtjes hebben een functie. Indien de sneakers volledig zijn opgeladen, kleuren ze blauw. Naarmate de accu leger wordt, veranderen zo ook de kleuren in geel, oranje en eindstand in rood.

Naast Cristiano Ronaldo, Tinie Tempah en Lil Yachty beschikken ook de Hollandse sneakerheads Valerio Zeno en Chanica Kist over een paartje Nike Mag Shoes. Chanica beweert ook dat ze een bod heeft ontvangen van 45.000 euro voor deze kicks. Ja, echt waar. Ieder z’n ding, right.

Toffe sneakers, zeker weten. Naast Nike zijn ook andere grote merken bezig met innoveren. Zo zet PUMA de Autodiscs op de markt waarmee je je veters kunt strikken met één druk op de knop van je smartphone en komt Reebok met duurzamere productie door het gebruik van 3D-printers. Ik ben benieuwd waar dit naartoe gaat. Zullen deze kicks de markt overnemen met een kleine tien jaar? Wat denk jij?

Meer blogs