• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

Wauw, dat is eigenlijk alles wat ik kan zeggen. Ik heb echt een top week in Tsjechië gehad!

We vetrokken woensdagochtend 8 juni al heel erg vroeg richting Amsterdam Schiphol. Lang wachten, inchecken, boarden en uiteindelijk vlogen we om 9.15 naar Praag. Daar moesten we overstappen om rond 12 uur naar Ostrava te vliegen. Eenmaal in Ostrava aangekomen stond onze privétaxi (luxe!) al klaar en vertrokken we richting ons hotel. We hadden tijd om even wat boodschappen te halen en hebben vooral uitgerust (dat vroege opstaan en vliegen hakt er best wel in). Op tijd naar bed gegaan, want donderdag was het tijd om te dansen!

We werden heel vroeg al wakker en konden waardoor rustig aan doen. Spullen pakken, relaxen, ontbijten en ons klaar maken. Met de tram konden we naar het Zimni stadion in Poruba. We waren blij dat we de goede tram gevonden hadden en veilig aangekomen waren bij de sporthal. Het Zimni stadion was echt mega groot en er hing een top sfeer! En uiteindelijk was het maar goed dat we op tijd vertrokken waren want ze liepen al 30 min in op de timetable. We waren dus sneller aan de beurt dan verwacht. De laatste voorbereidingen getroffen en we waren klaar om de starten...

Samen met 102 anderen dansers aan de start streden we allemaal voor een plaats in de volgende ronde. Nadat we allemaal 3 rondes gedanst hadden was het spannend en wachten op de uitslag.. En…ja hoor ik was door! Een aantal minuten later kwam onze landencaptain ons vertellen dat ze van de 102 dansers in een keer naar 38 dansers waren gegaan. Dit omdat wij zo unaniem goed waren vergeleken de overige dansers, best heftig dus! Maar ik was er uiteraard wel heel erg blij mee. Het was even een schok maar goed, ze hebben niet zomaar deze keus gemaakt.

Alle overige rondes van die dag waren allemaal geschrapt en was ik klaar voor de donderdag. Moe maar voldaan aangekomen in ons hotel besloten we om naar het shoppingcenter Karolina Forum te gaan. Even lekken zondigen (McDonals eten), boodschappen doen en wat rondlopen. Terug in het hotel lekker even onder de douche gesprongen en hup vroeg bed in want de volgende dag moeten we om 9:00 alweer dansen in het Stadion.

Ook vrijdag waren we extreem vroeg wakker (05:00 uur is vroeg!), dus waren we weer op tijd in het stadion aanwezig. Om 9 uur stonden we alweer aan de start van de 1/8e finale. In deze finale waren nog 38 dansers over. Na het dansen breken die zenuwslopende momenten van het afwachten op de uitslag weer aan. Uiteindelijk heb ik het tot de halve finale geschopt en ben ik 8e van Europa geworden. Super trots kon ik terg naar het hotel. Zoals ik al schreef in mijn vorige blog had ik mezelf van tevoren niet al te veel hoge verwachtingen opgelegd, dan raak je uiteindelijk alleen maar teleurgesteld als het niet lukt. Ik had het dus nooit verwacht om 8e van Europa te worden. Het was sowieso al een droom die uitkwam om überhaupt naar het EK te gaan, maar dat ik dan ook nog 8e wordt. WAUW! Ik had dit nooit durven dromen en ben echt heel erg blij met deze prestatie.

Mijn volgende doel is WK. Nu ga ik allereerst even alle (positieve) gebeurtenissen laten bezinken en volop genieten van alles wat er gebeurd is. Ik ben heel blij en trots met mijn prestatie en heb nu al zin in de volgende seizoen. Mede dankzij The Athletes Foot heb ik top gepresteerd met mijn hele fijne adidasjes en mijn gave cap! Kreeg vele positieve reacties en vele mensen herkende het logo. Ik hoop tot snel, ik heb nog vele doelen voor het dansen en hoop dat ik jullie hier nog veel over mag vertellen!

Liefs, Desire