• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

Mooi is uit, ugly is in!

De hype van spring 2018

Als het om sneakers en schoenen gaat is er een trend gaande: de lelijke schoen. Je ziet hem nu al bij veel bekende influencers, rappers en streetwear-iconen, maar op de “runway” tijdens Paris Fashion Week kon je er al helemaal niet omheen. Merken als Prada, Gucci en Paco Rabanne gingen mee met de hype en brachten schoenen uit waar je als “gewoon mens” de kriebels van krijgt.

Een tijdje geleden kwam Balenciaga uit met, naar mijn mening “the ugliest shoe of all time”, de Triple S. Ze doen me denken aan de lelijke schoenen die je aan moest met gym op de basisschool, die ene met klittenband. Maar goed, het internet houdt ervan. En influencers als A$AP Rocky en Casey Neistat blijkbaar ook.

En wanneer je dacht dat het niet erger kon worden dan dit, had je het fout. Weet je nog in 2007 dat iedereen Crocs droeg met van die pinnetjes die je dan erop kon doen? En dat als je jouw pinnetjes zat was dat je ze ging ruilen met vrienden en vriendinnen? De Croc-hype is terug! En dan nu misschien wel gekker dan ooit.

Christopher Kane introduceerde vorig jaar al een collab met Crocs tijdens de London Fashion Week voor Spring season 2017. Balenciaga was nog niet klaar met de lelijke schoen na de Triple S, en dacht waarschijnlijk “Dit kunnen wij beter!”. Tijdens de Paris Fashion week voor spring season 2018 doet Balenciaga er nog een schepje bovenop met een bizarre collab met Crocs.

Wat vind jij van de ugly sneakers hype? Ben je overtuigd?

Meer blogs