• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

Eens Nike Air Max, altijd Nike Air Max

De Air Max 90 uitgelicht

Een sneaker die bekend staat om zijn kwaliteit met vele, uiteenlopende modellen. Dat is de Nike Air Max 90. De Essential, Mesh, Premium, Ultra 2.0 Flyknit en Ultra Leather 2.0 se zijn slechts een aantal voorbeelden. Het is één van de meest populaire sneakers die ooit door Nike op de markt is gebracht. Natuurlijk niet alleen omdat de sneaker is gemaakt van hoogstaand materiaal, maar vooral vanwege de looks en comfort.

“Eens Nike Air Max, altijd Nike Air Max!”

Je kunt zelf vast wel iemand bedenken voor wie deze zin op het lijf is geschreven. Als we iets dieper in de historie van Nike Air Max duiken denk je gelijk aan iconische sneakers. Het model dat dan waarschijnlijk als eerste boven komt drijven is de Air Max 90. Fun fact: voorheen bekend als de Air Max 3. Gereleaset in (jawel) 1990 en een van de eerste modellen waarbij de Air-unit zichtbaar was. Na de Air Max 1 en 2 dus het 3e model. De Air Max 1 was het prototype in 1987 en de Air Max 2 de Old-school opvolger die overigens niet meer in alle sneakerwinkels te verkrijgen is.

KISS MY AIRS

Waarom de Nike Air Max 90 uitgelicht en niet een van de andere modellen? Omdat deze ook als kleurenexperiment wordt beschouwd door Nike. Iedere keer worden nieuwe kleurcombinaties op de sneaker toegepast en dat is precies de reden dat het model zo immens populair blijft. Dat maakt hem ook perfect voor Limited Editions en de jaarlijkse Nike Air Max Day dat in maart wordt gehouden.

Duurzaamheid
De hypermoderne technologieën waarover Nike in de 90’s beschikte werd bovendien geïntroduceerd bij de Air Max 90. Nike concentreerde zich destijds al op duurzame designs waardoor het de middenzool kon upgraden zoals we deze nu kennen. Niet zo gek dus dat het model al zo lang mee gaat, maar dat zou bijna niet door zijn gegaan. Er werd namelijk overwogen om het bovenwerk van de Air Max 1 te gebruiken en dan had de Air Max 90 er heel anders uit gezien en minder eigen karakter gehad…

Meer blogs