• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

How to Pinroll?

& the Double-Cuff!

Onwaarschijnlijk dat je deze trend niet hebt opgemerkt, sterker nog; de kans is groot dat jij al enige tijd de pinroll toepast.

Persoonlijk vind ik een outfit net zo belangrijk als de sneaker zelf, waarschijnlijk hebben jullie dat wel gemerkt in voorgaande blogs :) Dit keer ga ik enkel uitblinken op de manier van het dragen van een jeans, omdat ik ervan ben overtuigd dat dit zo enorm veel verschil maakt voor de kijk op de sneaker, en ik ben zeker niet de enige ;)

Toch kan ik er niet vanuit gaan dat we allen bekend zijn met de pinroll. Daarom zal ik beginnen met een toelichting, zodat je niet verder hoeft te lezen zonder je überhaupt weet wat deze term nou inhoudt. Bij een pinroll vouw je de binnenkant van jouw jeans strak om je enkel, waardoor de pijpen never over je enkels zullen vallen. Op deze manier wordt er extra aandacht gevestigd op jouw sneakers waardoor ze nog meer zullen gaan shinen!

How to pinroll?

Jeans oprollen met de pinroll is een van de meest populaire manieren om sneakers dat extraatje te geven, maar hoe fix je dit nou eigenlijk op jouw jeans?

1. Zorg ervoor dat jouw jeans volledig is uitgevouwen.
2. Maak de jeans strak aan de enkel door het stukje dat ‘over’ is dubbel te vouwen zodat dit stukje stof tussen je handen zit. Vouw deze naar binnen.
3. Terwijl je dit stuk vast hebt, rol je de broek maximaal 2 slagen op. Indien je het correct hebt gedaan, zal je bij de tweede slag al merken dat het stukje jeans wat ‘over’ was, nu strak en vast zit in de pinroll.
4. Haal eventuele vouwen uit de pinroll & you done :)

Nog een paar kleine tips: pas geen pinroll toe bij een te korte, te lange of een te wijde broek. Het zal rommelig ogen en wordt en dan ook niet mooier op.

Double-Cuff

Het idee achter de pinroll is natuurlijk dat je jouw jeans smaller laat lijken dan dat hij daadwerkelijk is. Maar mocht je nou al een strakke skinny dragen, is een pinroll overbodig. De double-cuff klinkt misschien ingewikkeld, maar is eigenlijk super simpel. Het enige wat je hoeft te doen is de jeans 1 tot maximaal 3 keer oprollen, tot je vanzelf merkt dat hij strak om de enkels valt.

Nu je helemaal op de hoogte bent van deze trend, zullen jouw sneakers altijd die extra shine pakken en jouw outfit op een gruwelijk toffe wijze afmaken. Mocht je nou toevallig nieuwe kicks nodig hebben (ofcourse, nieuwe sneakers zijn altijd welkom, right?) kan ik je daarbij helpen. Deel jouw sneakerstyle pic met ons via Instagram, gebruik de hashtag #TAFsneakerstyle ! Ik ben benieuwd!

Meer blogs