• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

De geschiedenis van de PUMA Suede!

Er zijn sneakers die altijd voldoen aan de nieuwste trends op sneakergebied, zo ook deze. Jij hebt hem vast wel in je collectie gehad, of misschien heb je ze wel aan. De PUMA Suede! De Suede is een sneaker die al in de jaren 70 zeer geliefd was! De sneaker is nog steeds een van de meest gedragen sneakers en kan goed in het rijtje van de populairste sneakers die elk jaar terug komen. Sneakers als Nike Air Force 1, Converse Chuck Taylor en de Adidas Superstar + Stan Smith staan ook in de top 5!

Dat de PUMA Suede een sneaker is die niet weg te denken is uit het straat beeld is duidelijk, maar weet jij de geschiedenis van de sneaker ook? Nee? Dan hier even een kleine geschiedenisles, maar dan leuk!

In 1968 kwam PUMA met een atletiekschoen met een dikke zool van rubber en een upper van suède. Tijdens de Olympische spelen in Mexico City dat jaar werden die schoenen gedragen door Tommie Smith, een Amerikaanse sprinter. Vanaf dat moment is het succes van deze klassieker begonnen. Smith won namelijk goud op de 200 meter en zijn landgenoot John Carlos veroverde een derde plaats op de nieuwe schoen van PUMA. Eenmaal op het podium, deden beide mannen de schoen uit en zette deze naast hun neer. Het volkslied begon, de heren bogen hun hoofd en staken één vuist in de lucht (een stil protest tegen het misbruik van mensenrechten en de postitie van Afro-Amerikanen in de VS). De schoen had hier niets mee te maken, maar ze kregen hierdoor een symbolische betekenis.

In de jaren 80 kreeg de PUMA Suede meer invloed op de culturele geest. Verschillende B-boy crews in New York begonnen zich in een PUMA outfit te hijsen, inclusief de Suede. Door de dikke rubberen zool hadden de crews veel grip en konden daardoor makkelijker hun vette moves uitvoeren. De toffe kleurstellingen en de dikke veters maakten de hip-hop cultuur helemaal happy!

De sneaker is verkrijgbaar in veel hippe kleuren. Draag boven deze classic sneakers een slim fit jeans en een fel T-shirt en jij bent verzekerd van een goede sneakerlook!

Heb jij nog geen PUMA Suede in je collectie? En wil je net als artiesten Rihanna, Kylie Jenner en The Weeknd deze classics hebben? Check ons hier ons vette assortiment in de PUMA Suede!

Meer blogs