• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

Last van stinkende sneakers?

The Athlete's Foot helpt je met de beste tips & tricks om je stinkende sneakers clean te maken & om ze clean te houden!

Ken je dat? Na een lange dag werk, school of shoppen je sneakers uit en ploft op de bank. Ineens komt er een geur van jewelste je neusgaten in en begin je je af te vragen of je gisteren wat eten hebt gemorst wat nu onder je bank ligt. Je zoektocht op zoek naar de boosdoener stopt uiteindelijk bij je vers uitgetrokken sneakers. Ook al heb je geen last van zweetvoeten, je sneakers kunnen flink stinken na een lange dag. Uiteraard hoef je ze nog niet meteen in de eerste de beste prullenbak te gooien, er zijn genoeg oplossingen voor stinkende sneakers!

1. Nieuwe zooltjes

De geuren die blijven hangen in je gedragen sneakers zitten vaak in de zooltjes. Gelukkig zijn tegenwoordig bijna alle zooltjes van sneakers gemakkelijk te verwijderen. Gooi deze zooltjes weg en leg er (het liefst) zooltjes met anti-zweet laag in. Ja, ze bestaan echt! Deze zooltjes zorgen ervoor dat de geuren niet meer in je sneakers blijven hangen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van badstofzooltjes, of zooltjes waar een goed voetbed in zit. Badstof neemt namelijk het zweet beter op dan de normale zooltjes. De zooltjes met een goed voetbed zorgen ervoor dat je goed in je sneaker blijft zitten, hierdoor heb je minder last van beweging in de sneaker. Wat resulteert in minder transpiratie!

2. Koffiepads

Oké, persoonlijk heb ik dit nog nooit gedaan. Maar het schijnt echt te werken als je last hebt van stinkende sneakers. Wanneer je koffiepads in je sneakers stopt zullen de nare geuren verdwijnen. Voordat je je oude koffiefilter in je sneaker doet, het moet natuurlijk een ongebruikte zijn!! De koffiepad trekt alle geuren uit je sneaker en zorgt zelfs voor een koffieluchtje wanneer je de koffiepad weer uit je sneaker haalt! Prima verhaal lijkt mij toch? Leg ’s avonds de koffiepad in je sneaker en ga lekker naar bed. De volgende dag heb jij goed ruikende sneakers! Eventueel zou je dit 2 nachten moeten doen. Wel elke keer een nieuwe koffiepad natuurlijk!

3. Diepvries

Ja ik weet het, ook dit is niet het eerste waar je aan denkt als je sneakers stinken naar een vuilnisbelt (even for the record, ik weet niet hoe die ruikt maar ik ga ervan uit dat het niet fris is). Een diepvries is een ideale optie om je sneakers gemakkelijk frisser te laten ruiken (met de nadruk op frisser). De geur wordt veroorzaakt door verschillende bacteriën , laten deze nou dood gaan door extreem hoge of lage temperaturen! Stop je sneakers in een plastic zakje en leg ze één nacht in je diepvries. Haal ’s ochtends je sneakers weer uit de diepvries en voila, je sneakers ruiken weer helemaal fris en zijn klaar voor gebruik!
Tip: Wacht even totdat ze niet meer zo koud zijn, anders krijg je echt hele koude voeten..

4. Soda

Nu hoor ik je al denken: ‘Hehheh eindelijk een oplossing wat niet zo extreem is’. Soda neemt niet alleen vocht op, maar ook vieze luchtjes. Gooi in beide sneakers een kleine lading soda (niet helemaal vol), stop ze in een afgesloten zak en laat ze ongeveer 3 uurtjes staan. Na 3 uur kun je je sneakers uit de zak halen, gooi je sneakers leeg in de prullenbak en klaar is Kees. Jouw sneakers zijn weer helemaal geurvrij!

5. Wisselen van sneakers

Het ligt wat voor de hand, maar sneakers afwisselen is natuurlijk de beste manier om te voorkomen dat je sneakers gaan stinken. Het liefst natuurlijk elke dag een ander, maar draag je sneakers maximaal 3 dagen achter elkaar. Voor een sneakerlover geen probleem toch? Je hebt vast genoeg keus om regelmatig af te wisselen.

Na deze 5 tips toch nog steeds last van stinkende sneakers? Dan wordt het gewoon tijd voor nieuwe sneakers! Je oude stinkende in de prullenbak en gewoon een tof nieuw paartjes scoren. Bij The Athlete's Foot vind je genoeg toffe modellen ;-)

Meer blogs