• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

Dikke doei high heels! Teske is een powerlady op sneakers


Blij als een kind stort Teske zich op de geitjes op de kinderboerderij. Aan de manier waarop ze zielsgelukkig ronddartelt in haar reusachtige kaplaarzen, leid je totaal niet af dat deze powerchick verantwoordelijk is voor miljoenen YouTube views, of dat ze als een ware pop prinses de sterren van de hemel zingt in een vol Tivoli. Niets is minder waar. Teske is een artiest zonder poespas, high heels en sterallures én met on-me-te-lijk veel talent. XITE en The Athlete’s Foot ontdekken hoe ze van 13-jarige blogger is doorgegroeid tot mega succesvolle vlog sensatie en super talentvolle singer-songwriter!

@Betephotography

Van bedroom blogger naar YouTube-/Popsensatie
WOW… is waarschijnlijk het eerste woord dat je te binnen schiet wanneer je kijkt naar Teske’s indrukwekkende career path. Op haar 13e begon ze al met schrijven en het maken van YouTube video’s. Met haar miljoenen views werd Teske een van de bekendste YouTubers van de lage landen. Vervolgens tekende ze op haar 19e haar eerste platencontract en verkocht ze zonder enige echte bühne ervaring, het Tivoli binnen twee dagen volledig uit!

Popprinses zonder sterallures
Waar je bij zo’n track record normaliter sterallures verwacht waar Beyoncé ‘u’ tegen zegt, omschrijft Teske zichzelf als ‘rustig, creatief en nerdy.’ Terwijl de meeste artiesten zichzelf omschrijven met veel poeha en uitroeptekens, is Teske heel kalm maar vooral compleet zichzelf! Dit is ook hetgeen waar haar vele fans voor vallen. Teske bewijst namelijk dat bekendheid niet persé hoeft te komen met een attitude en torenhoge killer heels.

Sneakertripje down memorylane
Dat Teske meer een sneakermeisje is blijkt maar weer uit deze heerlijk fashion confessions: “Stiekem kan ik totaal niet lopen op hakken. Geef mij maar sneakers! Mijn stijl is comfortabel. Ik houd dan ook van schoenen die ik de hele dag aan kan houden.” De overtuiging waarmee Teske zichzelf durft te zijn is verfrissend. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom we stiekem allemaal een beetje verliefd zijn op haar!

Smoorverliefd op...
Zelf was Teske vroeger stiekem helemaal hotel de botel op haar zwarte Converse sneakers. “Deze schoenen waren mijn ultieme sneaker dream. Iedereen uit mijn high school girl gang wilde ze hebben. Uiteindelijk heb ik ze van mijn ouders gekregen. Dolgelukkig was ik! Ik heb ze helemaal stukgelopen. Mijn favoriete sneakers zijn ook nog steeds van Converse, maar ik ben ook dol op Vans! Ik houd ervan als ik een sneaker kan combineren met lekker veel outfits.”

Jong zijn en fouten maken
De openheid waarmee Teske in haar sneakers staat, neemt ze ook mee in haar eigen vlogs en muziek. Zo vertelt ze in haar vlogs niet alleen over de leuke in haar leven, maar praat ze ook altijd openlijk over haar eigen struggles en onzekerheden. Ondanks dat Teske alleen al door het (durven) tonen van haar kwetsbaarheid één van de meest inspirerende jonge personen in Nederland is, vindt ze dat zelf stiekem toch wel eng. “Ik vind het moeilijk om mijzelf als voorbeeld te zien, want zo klinkt het alsof ik zelf nooit fouten maak. Maar ik ben jong en maak ook gewoon fouten. Ik vind het wel heel tof om een inspiratie te kunnen zijn voor jonge mensen die struggelen met onzekerheid, of die misschien niet goed weten wat ze moeten doen met hun leven!

Ein-de-lijk trots op zichzelf
Wanneer is deze powerlady nou eindelijk eens echt trots is op zichzelf? Met het uitbrengen van haar spiksplinternieuwe EP, lijkt Teske (heel voorzichtig) toch eindelijk trots op zichzelf te zijn. “In mijn muziek kan ik mijzelf helemaal uiten.. Het is persoonlijk en rauw, want in mijn muziek kan ik dingen kwijt die ik normaal gesproken niet kan verwoorden. Daarnaast kan ik nu met volle overtuiging zeggen dat ik voor het eerst zelfverzekerd muziek aan het maken ben. Ik twijfel namelijk altijd heel veel of ik dingen wel goed genoeg kan, maar ik ben ZO blij met mijn nieuwe EP. Daar ben ik echt trots op!

Meer blogs