• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

Maureen verzamelde 10 handige tips

Ken je dat? Zo’n heerlijke na zomerdag, lekker op koopjesjacht met je vriendinnen, of je moeder, je tante of wie dan ook. En daarna, als jullie moe zijn van al dat lopen, kleding passen en door de rekken snuffelen, lekker tussen de middag ergens gezellig gaan lunchen. Echt zo’n lekkere meidenmiddag, ik houd ervan! 30 september is het Glamourday, en dat betekent 20% korting op al mijn favoriete winkels! Ik weet al wie er weer veel te veel geld gaat uitgeven op deze dag!

Oké, aangezien ik veel ervaring heb met shoppen (en dat merkt mijn portemonnee helaas) en het bijna Glamourday is, kan ik je misschien wel een beetje helpen. Hier zijn mijn ultieme shoppingtips, om je shopdag een beetje makkelijker te maken!

1. Doe zwarte enkelsokken aan en neem witte enkelsokken mee, of andersom. Dit is super handig als je nieuwe schoenen aan het passen bent want stel je voor: zie je net je droomschoen, heb je knalgroene sokken aan. Awkward als je aan het passen bent, én het ziet er niet uit natuurlijk.

2. Draag laagjes zodat je verschillende basisdingen hebt om kleding overheen te passen. Denk aan een zwart of wit hemdje, maar een spijkerbroek kan ook handig zijn!

3. Vergeet niet dat als de kleding niet past, het niet aan jouw lichaam ligt. Elk lichaam is uniek, en een bedachte maat in een label van een massaproduct, zegt niets over jou!

4. Sta je bij de 1000e zwarte jurkje en twijfel je? Relativeer: ga ik dit dragen? Heb ik nog niks wat hierop lijkt? Word ik hier echt blij van? Antwoord op deze vragen ja? DOEN!

5. Een vriendin meenemen is leuk maar als zij een hele andere stijl heeft, loop je uiteindelijk toch in je eentje als zij is afgeslagen naar de bloementjesgordijnen. Neem dus iemand mee die dezelfde stijl heeft, zodat je samen kunt kijken in alle winkels die jullie leuk vinden! Ken je niemand met dezelfde stijl? In je eentje shoppen is helemaal geen gek idee!

6. Trek goede schoenen aan. Je loopt veel meer als je denkt, dus goede schoenen zijn heel belangrijk. En als jij (net als ik) niet gezegend bent met het talent om de hele dag op hakken te kunnen lopen zonder pijn in je voeten, stick to the sneakers!

7. Het is misschien jammer en oneerlijk, maar niet iedereen heeft een geldboom in de tuin. Als je wilt/moet letten op je centen: pin contant geld (dan zie je beter wat je uitgeeft) & bedenk een bedrag wat je uit wilt geven (en houd je daar aan!)

8. Take it easy! Zeker als je op zoek bent naar een bepaald item. Geef jezelf de tijd om intems te passen zonder in de stress te raken.

9. Ga shoppen op een good hair day en dagen waarop je geen opgeblazen tijd-van-de-maand-buik hebt. Zo voorkom je de momenten van: “Ik zie er niet uit!” en “Niks staat leuk!”

10. Last but not least, stop een flesje desinfecterende handgel in je tas. Roltrapleunigen, paskamers en openbare toiletten kunnen super vies zijn!

Zo, nu ben je helemaal klaar voor die heerlijke shopdag met je vriendinnen! Enjoy!

Meer blogs