• Gratis verzending boven €50,-
  • Gratis retourneren
  • Levertijd 1 tot 3 werkdagen

Vieze sneakers fobie

Om even bij het begin te beginnen: In mijn vorige blog vertelde ik over hoe ik met mijn freshe witte sneakers naar de club ben gegaan en ze gelukkig(!) de dag erna weer schoon heb gekregen. Om een stapje verder te gaan zou ik het dit keer met suède sneakers testen maar gek genoeg durfde ik het gewoon niet. Ik probeerde het zelfs drie keer maar elke keer begon ik serieus te twijfelen en trok ik uiteindelijk een paar van mijn vertrouwde 'uitgaansschoenen' aan. Door de donkere kleuren en het materiaal worden deze namelijk minder snel vies en zijn ze snel schoon te maken (wat ik vaak de dag na het uitgaan doe). Bijvoorbeeld mijn Nike Air Max 1 LTR's die ik al zeker 2 jaar zeer intensief gebruik. Ze zien er naar mijn gevoel nog steeds fresh uit:

Maar waarom durfde ik het dan niet? Ben ik zó bang dat ze niet meer schoon worden? Het kost wel meer moeite om suèdesneakers schoon te maken maar het is natuurlijk niet het einde van de wereld. Ik ging eens goed erover nadenken en kwam tot de conclusie dat ik een fobie heb ofzo. Ik noem het maar een 'vieze sneakers fobie'. Want ik vind het super zonde als mijn sneakers (zelfs maar een beetje) vies worden en stop ze dan eerder terug in de doos dan dat ik ze gewoon aantrek. En als ik dit zo teruglees dan klinkt het eigenlijk best wel zielig, haha. Maarja, ik kan toch nooit de enige zijn op deze wereld? Daar ga ik maar even van uit. Aan de andere kant heeft het wel een voordeel: Ik heb inmiddels een aardige collectie sneakers opgebouwd die nog bijna allemaal fresh eruitzien. Sommige sneakers heb ik ook al jaren. Wanneer dan ik een sneakerdoos open voel ik me toch wel een beetje trots. Vergelijkbaar met het gevoel dat je krijgt als je net nieuwe sneakers hebt gekocht.

Googlen naar wat te doen tegen een vieze sneakers fobie levert mij vrij weinig op. Ik kom wel veel tips tegen om je sneakers schoon te maken. Sommige tips vind ik te veel werk of overbodig en van sommige tips heb ik nog best wat geleerd. Ook tips voor het schoonmaken van hele vieze sneakers zag ik voorbijkomen. Maarja, mijn sneakers zullen waarschijnlijk nooit zo vies worden. Hoop ik dan. Ik ging toen Googlen naar wat te doen tegen een fobie. De simpelste en meest logische aanpak voor dit probleem is: Door het gewoon te doen. Gewoon een keertje doen waar ik bang voor ben. In dit geval gewoon een keertje mijn meest kwetsbare sneakers aantrekken en zien wat er gebeurt. Maar voor de zekerheid ga ik ze wel eerst met crep inspuiten natuurlijk. Hiermee ben ik niet direct van deze fobie af, voor zover het een fobie is, maar ik kan er wel beter mee omgaan. Dus ja, gewoon een keertje 'yolo' dan? Weet je, eigenlijk ben ik gewoon super zuinig op m'n sneakers. Ach, ik kom hier in een latere blog nog wel op terug…