Zó draag je een sneaker zakelijk

Iedereen heeft ongetwijfeld een paar sneakers in de kast staan. Tegenwoordig worden sneakers veel gedragen. Het is daarom ook niet raar dat de sneaker ook steeds vaker voor komt op de werkvloer en dit steeds meer geaccepteerd wordt. De sneaker is vanaf oorsprong een echte sportschoen en werd niet geaccepteerd bij formele gelegenheden. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die sneakers accepteren op de werkvloer. Dat sneakers geaccepteerd worden betekent niet dat je elke sneakers zomaar kan aantrekken naar je werk toe. Wij geven daarom een aantal tips hoe je de sneaker naar werk kan dragen zodat die geaccepteerd wordt.

1. Draag schone sneakers

Je werk blijft uiteraard een formele gelegenheid, je kan dus niet aankomen met een paar afgetrapte sneakers die helemaal onder het vuil zitten. Zorg daarom dat je een nieuw paar sneakers hebt of een paar sneakers die er nog goed en schoon uitzien. Je hoeft uiteraard niet per se nieuwe sneakers te kopen je kan je sneakers ook goed schoonmaken zodat ze er weer helemaal fris uitzien. Spray je schoenen voor dat je ze gaat dragen goed in zodat ze vuil afstotend zijn, hierdoor zijn ze ook makkelijker schoon te houden.

2. Pinroll je broek of zorg voor een blote enkel

Het staat minder netjes als je broek helemaal over je schoen heen valt, dit geldt niet alleen bij sneakers. Je kan je broek een stukje oprollen door de zogenaamde "pinroll" manier. Een andere optie is om ervoor te zorgen dat je een broek hebt die niet over de enkel heen valt. Hiermee creëer je een stukje tussen de broek en de sneaker, dit geeft ook nog eens extra aandacht aan je sneaker! Top toch?

3. Gebruik voornamelijk effe kleuren

Het is niet verstandig om al te heftige kleuren sneakers te dragen of sneakers te dragen die te sportief zijn. Zorg dat je een mooie basic sneaker hebt die aansluit bij je outfit. Wij adviseren een daarom een redelijk basic schoen te dragen, neem bijvoorbeeld de adidas Stan Smith, in het wit of in het zwart. Deze schoen zal makkelijker geaccepteerd worden dan bijvoorbeeld een basketball schoen.

4. Zorg dat de combinatie met je kleding klopt

Het blijft soms lastig om sneakers te combineren met zakelijke kleding. Wat past er bijvoorbeeld bij de nettere kleding? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor donkere kleding die wordt gecombineerd met een lichte sneaker. Hierdoor valt de witte sneaker extra op. Je kan ook de donkere kleding met een wat donkerdere sneaker combineren. Hierdoor zal de outfit een wat netter karakter behouden en de sneaker minder aandacht trekken. De lichte sneaker is ook zeker goed te combineren met lichte kleding, bijvoorbeeld een witte blouse en een lichte colbert. Dit geeft frisse en zomerse uitstraling aan je outfit.

5. Combineer je sneaker met een paar sokken

Naast steeds meer sneakers op de werkvloer zien we ook steeds vaker kleurrijke Happy Socks in plaats van grijze wollen sokken. Het is leuk om wat extra aandacht aan je outfit en je sneaker te geven door het dragen van een leuke of gekke kleur sokken.

Meer blogs